Vormedal Forlag Produkter Vormedal Forlag Luftfoto Haugesund, Karmøy, Haugalandet, Vormedal Forlag Om oss Vormedal Forlag Linker Vormedal Forlag Kontakt oss Vormedal Forlag   Legg Vormedal Forlag til dine favoritter Vormedal Forlag Send en mail til Vormedal Forlag på: vormedal@vormedalforlag.no Kontaktinfo Vormedal Forlag

Linjefartens minnealbum

Fagbladet Skipet 21.12.2006

Om linjefarten i Haugesund og de som reiste dr 218 sider, format 22x31 cm, illustrert

ISBN-13: 978-82996130-7-1. Pris 399 kroner, Utgitt av Vormedal Forlag, Haugesund.

Det er etter hvert blitt endel bøker om sjømannslivet i ”de gode årene” på 50/60-tallet, godt tilskyndet av Edvard Pettersens suksess. Med denne boken har Tor Inge Vormedal, som tidligere har skrevet om rederskikkelser som Stolt-Nielsen, Knutsen OAS og Wrangell, også begitt seg inn i sjangeren med en slags kombinasjon: En generell historie om seks av byens linjerederier, mens siste halvdel er 23 kapitler basert på enkelte sjøfolks beretninger eller om tema som Kvinner til sjøs, Linjedåp osv.

Første del med linjerederiene bygger åpenbart på flere kilder og gir et stort sett troverdig bilde av utviklingen. På noen områder har han mer å bygge på enn andre. Interessant er det også med vurderinger i ettertid. Illustrasjonsmaterialet er mye skipsbilder av linjeskipene; i siste del situasjonsbilder fra livet ombord.

Jo, Vormedal skriver rutinert og bra. Han lykkes å få frem det intervjuobjektene har å fortelle, og i deres ord ligger det både interessante observasjoner og opplysninger. En bok er en syntese av tekst, historier og bilder. I denne boken ligger det mye; kanskje ikke akkurat så mye nytt, men mange historier som smelter sammen i et bilde av det ypperste i vår sjøfartshistorie.

Dag Bakka Jr (redaktør av Skipet)